Titel
historisch document - Franse Revolutie - 1801 - 20ste Militaire Divisie - Schrapping van de lijst van dienstplichtigen om medische redenen
Type
Historisch origineel document gedateerd 1801 en portret van Napoleon Bonaparte
Beschrijving
20e Militaire Divisie. Militaire kwijting om medische redenen voor de burger Guilhaume Coste die in Langratte, Lot en Garonne woont. Geschreven op geschept papier tijdens de Franse Revolutie in het hoofdkantoor van Périgueux. Ondertekend door de militaire officieren en de burgemeester van Longratte. Gedateerd 1er Thermidor Jaar 9 van de Franse republiek (20 juli 1801). Aangezien voldoende wordt opgemerkt dat Guilhaume Coste de vermoeidheid van de oorlog niet kan ondersteunen, spreekt de generaal van de 20e militaire divisie de laatste straling uit van de lijst van dienstplichtigen.
Dit historisch document is samengesteld uit deze 2 documenten gemonteerd onder museumkwaliteit passepartout :
Antiek Document
20ste Militaire Divisie - Schrapping van de lijst van dienstplichtigen om medische redenen
Type
Origineel document gedateerd 1801
Geïllustreerd Document
Portret van Napoleon Bonaparte
Type
Het consulaat is een Frans politiek regime dat het resultaat is van de staatsgreep van 18 Brumaire Jaar VIII (9 november 1799), die het regime van het Directorium (1795-1799) omver werpt. Een voorlopig consulaat wordt opgericht met Bonaparte, Sieyès en Ducos. De grondwet van het jaar VIII vestigde toen een autoritair politiek regime. Het consulaat duurde tot 18 mei 1804 (28 Floréal van het jaar XII), de datum van het einde van de Eerste Franse Republiek en de proclamatie van het Eerste Keizerrijk.
Het consulaat werd officieel geïnstalleerd op 1 januari 1800 (11 Nivôse jaar VIII). Napoleon Bonaparte wordt daarom aangewezen als eerste consul aan het hoofd van de uitvoerende macht. De twee nieuwe consuls die zijn benoemd zijn Cambacérès en Lebrun. Bonaparte legt vervolgens de stem van een senatus-consul op, die bepaalt dat de eerste consul voortaan een consul voor (Consul à vie) het leven is.
Buiten besluit Bonaparte de oorlog te beëindigen. Op 25 juni 1800 werden de Oostenrijkers in Marengo geslagen door Bonaparte en op 3 december 1800 in Hohenlinden door Moreau op 12 friburgemeester van IX. Op 9 februari 1801 sluit Bonaparte het Verdrag van Lunéville af met Oostenrijk, dat zijn rechten op het noorden en het centrum van Italië opgeeft. Op 4 maart 1802 wordt de vrede met het Verenigd Koninkrijk ook ondertekend door het Verdrag van Amiens.
Het levensconsulaat eindigde op 18 mei 1804 met de uitroeping van het rijk.
Met meer dan 20 jaar ervaring en een catalogus van antiquiteiten van meer dan 40.000 antieke prenten, tekeningen en historische documenten van de XIV-de tot de XIX-de eeuw is de Galerie Napoléon, een Parijse kunsthandel van antiquiteiten, één van de wereldwijde referenties op het vlak van lithografieën, gravures en grafische antieke kunsten.
Bovendien wordt de Galerie Napoléon vereerd om onder haar klanten duizenden gepassioneerden van gravures te mogen rekenen in Frankrijk en wereldwijd: nationale archieven, musea, historische monumenten evenals prestigieuse kantoren van binnenhuisarchitecten. Ze worden allemaal aangetrokken door zowel de uitzonderlijke schatten van haar catalogus als door de kwaliteit en snelheid van haar dienstverlening.
Dit staat ons toe aan eenieder van onze klanten zowel de authenticiteit van de antiquiteiten van onze catalogus te garanderen als de verzending van bestellingen binnen de 24 uur.
Kies gratis de kleur van uw museumkwaliteit passepartout (Zonder zuren & neutrale pH) uit een kleurenkaart van 23 kleuren.
Deze optie wordt u gratis aangeboden in het winkelmandje.
De bestellingen worden overal ter wereld verstuurd binnen 24 uur, onder beveiligde verpakking.
De verzendkosten worden aangeboden voor elke bestelling hoger dan 50EUR naar Frankrijk, 70EUR naar andere landen binnen de Europese Unie en 90EUR voor de rest van de wereld.
Voor bestellingen onder deze bedragen, de verzendkosten zijn 8EUR naar Frankrijk, 12EUR naar andere landen binnen de Europese Unie en 17EUR voor de rest van de wereld.