Originele titel
VUE DE LA CHAPELLE St. JEAN ET DE L'EGLISE St. CUTHBERT A EDIMBOURG
Annotatie
A Paris chez BASSET Rue St Jacques N° 64
Beschrijving
Begin van de 19e eeuws Handgekleurde opticaprent. Originele kopergravure op gelegd papier ingekleurd met aquarel in die tijd. Uitgegeven door Basset en Parijs circa 1820, van een gezicht op St Cuthbert Kerk in Edinburgh (Schotland).
In de 18e eeuw waren verschillende gerenommeerde vestigingen in Parijs, Londen (Engeland), Augsburg (Duitsland) en Bassano (Italië) gespecialiseerd in het creëren van deze opticaprenten. Ze kunnen alleen worden bekeken of door een zograscoop, een houten voet met daarboven een lens die het beeld vergroot en het perspectiefeffect accentueert. Ze konden ook in optische dozen worden geplaatst, de toeschouwer keek vervolgens door de lens in de doos. Deze afleiding werd in de 18e eeuw enorm gewaardeerd in de salons van de bourgeoisie en de adel als op het platteland dankzij de venters.
Deze etsen worden tegenwoordig tentoongesteld in musea over de hele wereld en worden door verzamelaars en decorateurs zeer gewaardeerd om hun historische belang en hun hoge decoratieve waarde.
Conditierapport
één scheur gerestaureerd in de bovenste marge (5cm)
Deze ets werd ingedeeld bij de volgende categorieën :
Een kapel gewijd aan St. Cuthbert wordt voor het eerst genoemd in de 8e eeuw. Een middeleeuwse St. Cuthbert's kerk wordt genoemd in 1127. Vroege kaarten die de kerk tonen, noemen het meestal eenvoudig als West Church.
De parochiegrenzen van de kerk waren enigszins excentriek, en omvatten afgelegen dorpen zoals Stockbridge en Canongate maar vreemd genoeg neemt ook Edinburgh Castle op.
In 1754 werd een Kapel van Gemak voorgesteld aan de zuidkant van de parochie en goedgekeurd door de Kirk-sessie. Deze kapel werd geopend in 1756 en bood plaats aan 1200 mensen, die £ 640 en 10 shilling kostten om te bouwen.
1772 St. Cuthbert 's kirk was structureel gevaarlijk, en in 1773-1775 bouwde de architect-bouwer James Weir van Tollcross een predikingsdoos met twee rijen galerijen die bereikbaar waren via trappen in de fronton westelijke projectie.
Tussen 1787 en 1790 werd de grond ten noorden van de kerk drooggelegd voor een uitbreiding van de begraafplaats, en in 1789-1790 bouwde Alexander Stevens de spits die hij waarschijnlijk zelf ontwierp.
De Galerie Napoléon stelt u deze ets voor 204 jaar geleden gedrukt (circa 1820).
Net als voor alle antieke gravures van onze catalogus geldt, wordt deze opticaprent VUE DE LA CHAPELLE St. JEAN ET DE L'EGLISE St. CUTHBERT A EDIMBOURG daterend van 1820 overal ter wereld verstuurd binnen de 24 uur. onder beveiligd verpakking, inclusief een certifcaat van echtheid, hetgeen de naam van de kunstenaars (tekenaar, graveerder, uitgever), de gebruikte druktechniek (Ets) en de uitvoeringsdatum (1820).
Om een perfecte bewaring in de tijd te garanderen, wordt deze ets verstuurd, klaar om ingekaderd te worden, onder museumkwaliteit kleur passepartout (Zonder zuren en met een neutrale ph) op een ondergrond van naturelkleurig karton wit hout (Zonder zuren en met een neutrale ph), in een luxe portfolio.
Op het hoogtepunt van de mode voor opticaprenten, tussen 1750 en 1790, specialiseerden vier Europese steden zich in hun editie: Parijs (Frankrijk), Londen (Engeland), Augsburg (Duitsland) en Bassano (Italië).
Opticaprenten worden gewaardeerd in zeer verschillende sociale kringen: plezierige recreatie in aristocratische salons, de uitzichten worden bewonderd in prachtige, rijkelijk versierde optische dozen die echte kunstwerken zijn. De show werd omgetoverd tot een echt wetenschappelijk experiment. Maar het optische zicht vermaakte ook de mensen die haast hadden toen een venter een kist op een markt zette en de buitengewone gebeurtenissen begon te vertellen die zich hadden voorgedaan in een min of meer verre en ontoegankelijke regio.
Er zijn drie categorieën bij het maken van opticaprenten.
Met meer dan 20 jaar ervaring en een catalogus van antiquiteiten van meer dan 40.000 antieke prenten, tekeningen en historische documenten van de XIV-de tot de XIX-de eeuw is de Galerie Napoléon, een Parijse kunsthandel van antiquiteiten, één van de wereldwijde referenties op het vlak van lithografieën, gravures en grafische antieke kunsten.
Bovendien wordt de Galerie Napoléon vereerd om onder haar klanten duizenden gepassioneerden van gravures te mogen rekenen in Frankrijk en wereldwijd: nationale archieven, musea, historische monumenten evenals prestigieuse kantoren van binnenhuisarchitecten. Ze worden allemaal aangetrokken door zowel de uitzonderlijke schatten van haar catalogus als door de kwaliteit en snelheid van haar dienstverlening.
Dit staat ons toe aan eenieder van onze klanten zowel de authenticiteit van de antiquiteiten van onze catalogus te garanderen als de verzending van bestellingen binnen de 24 uur.
Kies gratis de kleur van uw museumkwaliteit passepartout (Zonder zuren & neutrale pH) uit een kleurenkaart van 23 kleuren.
Deze optie wordt u gratis aangeboden in het winkelmandje.
De bestellingen worden overal ter wereld verstuurd binnen 24 uur, onder beveiligde verpakking.
De verzendkosten worden aangeboden voor elke bestelling hoger dan 50EUR naar Frankrijk, 70EUR naar andere landen binnen de Europese Unie en 90EUR voor de rest van de wereld.
Voor bestellingen onder deze bedragen, de verzendkosten zijn 8EUR naar Frankrijk, 12EUR naar andere landen binnen de Europese Unie en 17EUR voor de rest van de wereld.